Sport Vlaanderen huldigde dinsdagavond, 10 december 2019, 34 steden en gemeenten uit provincie Antwerpen. Deelnemers van de campagne #sportersbelevenmeer genoten van een feestelijke avond waarbij enkele sportdiensten, sportclubs en scholen in de prijzen vielen.

Ook de dienst sport van Geel heeft de #sportersbelevenmeer-award voor de derde keer gehaald. Bovendien sleept de dienst twee prijzen van 750 euro in de wacht omdat de stad uitblinkt in G-sport en schoolsport!

Geel wordt jaarlijks uitgedaagd door Sport Vlaanderen met de campagne #sportersbelevenmeer. Elk voorjaar krijgen Vlaamse steden en gemeenten de mogelijkheid om de campagne te ondertekenen. Zo beloven ze om het komend werkjaar te investeren in de belevenis rond sporten en zich hiervoor in te zetten in hun stad of gemeente.

Ook Geel nam naar goede gewoonte deel aan dit sportieve initiatief en ging naar huis met een award en twee prijzen. Hockeyclub Yellow Sticks ontving een materiaalbon van 250 euro.

Geel ontmoet G-sport

Geel was uitblinker in de categorie G-sport. Samen met het revalidatiecentrum van Ziekenhuis Geel en Parantee Psylos organiseerden de stad 'Geel ontmoet G-sport', een sportdag voor mensen met een fysieke beperking. Tijdens een fijne sportdag konden deelnemers proeven van heel wat diverse sporten. Het initiatief viel duidelijk in de smaak bij Sport Vlaanderen.

De dag mocht ook op heel wat steun rekenen van wielrenner Stig Broeckx. "Sport is belangrijk voor je mentaal welzijn, je voelt je veel fitter. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn ongeval overleefde omdat ik veel met sport bezig was", aldus Broeckx. "Geel kan met deze dag een voorbeeld vormen voor de hele regio."
Breng je sportclub naar school

De tweede prijs reikte Sport Vlaanderen uit aan de origineelste actie om sportclubs meer zichtbaar te maken op school. De dienst sport riep op om in sporttenue naar school te gaan. Alle scholen die er een toffe dag van maakten, werden naar voren geschoven voor de campagne #sportersbelevenmeer. Maar de actie van Basisschool Sint Dimpna Geel sprong er toch nét bovenuit.

De school werd in september omgetoverd door een heus sportparadijs. Kinderen kwamen 's ochtends aan de schoolpoort terecht op een catwalk. Daar gaven ze een show van hun sporttenue en een professionele fotograaf legde alles vast. Onder de speeltijd promootten de kinderen hun sport door schoolgenootjes te laten meedoen. De stad overhandigde de gewonnen cheque aan de school om hen te bedanken voor deze ludieke actie.

Award #sportersbelevenmeer

Voor de derde keer op rij mocht de dienst sport de award van #sportersbelevenmeer ontvangen. De campagne legt zeven criteria op. Wie er aan vijf voldoet, verdient een prijs. Naast de triomfantelijke prestaties in bovenstaande categorieën, zette de stad in op gezinssport, bedrijfssport en maand van de sportclubs.

Zo organiseerde de dienst sport een kampioenschap buikschuiven voor gezinnen, werd het eigen stadspersoneel gestimuleerd meer te bewegen en ondersteunde de dienst lokale sportclubs om hun deuren open te zetten voor nieuwsgierigen tijdens maand van de sportclub. Vooral Geelse hockeyclub Yellow Sticks blikt terug op een succesvolle maand, en won een materiaalbon van 250 euro.

Tijdens de awarduitreiking kondigde Sport Vlaanderen alvast de campagne aan voor 2020. De stad is verheugd om zich te blijven inzetten voor #sportersbelevenmeer. Want sporters, die beleven meer!